ضمن تشکر از کلیه دوستان
در خصوص پیشنهادهای جناب آقای تاریوردی بایستی عرض کنم، همانطوری که جناب آقای نجفی فرمودند حداقل نگهداری، یک روز میباشد و از این کمتر نه امکانپذیر است و نه منطقی، تعیین تعداد روز هم کاملا در اختیار مسئول کتابخانه میباشد . با پیشنهاد 2 و 3 که در جهت جریمه عضو میباشد؛ در کل مخالفم. امروزه حتی در دنیای بیرون از کتابخانهها هم برای سرویسهای اینترنتی و راه دور تخفیف خاصی نیز قایل میشوند تا افراد به استفاده از این روشها تشویق و ترغیب گردند. حال با این پیشنهاد عضو جریمه هم خواهد شد، و دیگر رغبتی به سرویس اینترنتی نخواهد داشت و سعی میکند که مراجعه حضوری داشته باشد.
اما در مورد پیشنهاد آخر، یعنی اختیاری کردن درخواست نگهداری، با کمک سرکار خانم آستانه در ارایه آمار و پاسخهای دقیقشان به پرسشهای ذیل، قابل بررسی مجدد خواهد بود:
آیا قبلا در کتابخانه شما هیچ اقدام عملی برای اسناد در وضعیت نگهداری، مطابق با روشهای پیشنهادی در پست قبلی اینجانب صورت گرفته است؟ (در صورتی که پاسخ مثبت است، بطور مفصل توضیح دهید).
بطور معمول چند نفر در روز و چه زمانی، در ابتدای هر روز به مرتب کردن کتابخانه میپردازند؟
تهیه گزارش تعداد روزانه اسناد در وضعیت نگهداری، از سیستم امانات برای مدت یک ماه (مثلا اردیبهشت سال آینده). این گزارش حتما میبایست بصورت روزانه و در همان روز اخذ گردد.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
خدمت سرکار خانم آستانه نیز بایستی عرض کنم که چند سال پیش بیشترین حجم مراجعه کنندگان در پشت باجه بانکها برای پرداخت قبوض بود. تنها راه حل بانکها برای خلوت کردن پشت باجهها، فراهم آوردن سرویسهای اینترنتی و قرار دادن دستگاههای خودپرداز ATM بود، البته آنموقع هم افرادی معتقد بودند که این کار نشدنی است و هر کدام هم دلایل منطقی خاص خودشان را داشتند. اما اکنون حتی افراد سالخورده نیز برای انجام این امور، دیگر به باجهها مراجعه نمیکنند.
در انتها، با توجه به تجارب قبلی ما در دیگر دانشگاهها، ارایه سرویسهای بهینه منطبق با نیازهای روز مراجعهکنندگان، مستلزم اجرای دقیق کارها توسط کتابداران میزامانت مطابق با طراحی و روال کار جدید میباشد. مسلما هر گونه تغییر روال و عادت نیز با مقاومت منفی روبرو خواهد شد که در آن صورت با کمی چاشنی اجبار حل خواهد شد.
سلامت و سربلند باشید.