بطور کلی گزینههای مربوط به این بخش، دو عمل کلی زیر را انجام می دهند:
1. افزودن به اعتبار ریالی عضو
2. کسر از اعتبار ریالی عضو
جهت دستهبندی و استفاده در گزارشها، این دو عمل کلی از طریق چهار گزینه قابل انتخاب میباشند که در ادامه به توضیح میپردازیم:
1. پرداخت وجه توسط عضو (این گزینه جهت افزودن اعتبار ریالی، مورد استفاده قرار میگیرد)
همانطور که میدانید، نرمافزار امانات نوسا قابلیت محاسبه ریالی رخدادهای امانات را، اعم از رخدادهای دارای تاخیر و یا رخدادهای فاقد تاخیر را داراست.
این محاسبات به گونهای انجام میشود که با هر بار استفاده از سرویس امانات و یا ثبت تاخیر برای عضو، مبلغی از اعتبار عضو کسر میشود و با رسیدن اعتبار عضو به کمتر از صفر، نرم افزار اجازه استفاده از سرویسهای کتابخانه را به عضو نمیدهد.
حال اگر عضو بخواهد بنا به دلایلی که ذکر شد، اقدام به افزودن (یا شارژ) اعتبار مالی خود نماید، میتواند از این گزینه استفاده نماید. با انتخاب این گزینه و وارد نمودن اطلاعات مورد نیاز نرمافزار، عددی که در فیلد مبلغ وارد شده است، به اعتبار ریالی عضو افزوده خواهد شد.
2. افزایش اعتبار مالی عضو توسط اداره عضویت (این گزینه جهت افزودن اعتبار ریالی، مورد استفاده قرار میگیرد)
در بازههای زمانی متعددی، ممکن است اداره عضویت قصد داشته باشد اعتبار مالی عضوی خاص (یا اعضا) را افزایش دهد. مانند زمانی که کتابخانهها اقدام به تمدید عضویت اعضا مینمایند، و یا زمانی که ممکن است استفاده از مخزن خاصی را در اختیار عضو (یا اعضا) قرار دهند.
انتخاب این گزینه سبب خواهد شد که مقدار مشخص شده در فیلد مبلغ، به اعتبار عضو افزوده شود.
3. واریز وجه برای عضو(متفرقه) (این گزینه جهت افزودن اعتبار ریالی برای عضو، مورد استفاده قرار میگیرد)
کاربرد این مورد نیز تا حدودی مانند مورد اول و دوم میباشد و اغلب برای دستهبندی نوع واریز وجه مورد استفاده قرار میگیرد.
4. برداشت وجه از حساب عضو (متفرقه) (این گزینه جهت کسر اعتبار ریالی، مورد استفاده قرار میگیرد)
گاهی اوقات پیش میآید که مسئول میز قصد دارد بنا به دلایلی، عضوی را جریمه مالی نماید. انتخاب این گزینه موجب خواهد شد تا مقدار تعیین شده در فیلد مبلغ، از اعتبار مالی عضو کسر شود.
نکته: هر کدام از موارد اول، دوم و سوم، در گزارشگیری مالی نرمافزار در دستهبندی خاصی قرار میگیرد.
در انتها توجه داشته باشید که کاربر میتواند هنگام ثبت هر رخداد مالی، در فیلد شرح، توضیح یا شرحی را برای رخداد وارد نماید که به توصیف رخداد مالی بپردازد و در گزارشهای سیستم، این توصیفها قابل مشاهده خواهد بود.